Ce facem in cazul unui deces la domiciliu?

Ce facem in cazul unui deces la domiciliu?

servicii funerareDaca aveti un deces in familie, confirmat de cei de la ambulanta, puteti anunta una din companiile noastre de servicii funerare pentru a incepe toate demersurile necesare.

Firma noastra de servicii funerare se va deplasa la domiciliul unde a survenit decesul, o echipa formata dintr-un medic si personal calificat pentru preluarea decedatului de la domiciliu va face toate demersurile necesare decesului.

Dupa ce medicul va completa constatarea de deces, se va putea face ridicarea decedatului si transportarea lui la sediul companiei de servicii funerare in vederea efectuarii toaletarii si imbalsamarii.

Conform legii funerare 102/2014 imbalsamarea este obligatorie va fi facuta de catre personalul calificat al companiilor de servicii funerare la sediile acestora. Decedatul va ramane la frigider in vederea conservarii optime pana cand familia va decide unde va fi depus acesta (capela bisericii unde se va tine slujba de inmormantare sau capela cimitirului unde va fi inmormantat).

Obtinerea certificatului de deces se va face numai de catre membrii familiei (care pot sa dovedeasca cu acte), in baza certificatului de constatare de deces si a cartii de indentitate a decedatului , de la primaria pe raza careia a survenit decesul.

Alegerea sicriului si a serviciilor complementare se va face la unul din magazinele firmelor noastre de pompe funebre din tara. Pentru a nu exista neintelegeri si pentru a avea o mai buna idee despre ce cumparati,  recomandarea noastra este sa ajungeti la unul din magazinele acestea.

Plata serviciilor funerare se va face la magazin, in numerar, cu card bancar sau cu talonul de pensie, in cazul in care decedatul era pensionar.

Pensionarii beneficiaza, in cazul decesului, de un ajutor de la Casa Nationala de Pensii.In cazul in care serviciile funerare nu se ridica la aceasta suma diferenta de bani va fi returnata apartinatorilor, dupa ridicarea lor de la Casa Nationala de Pensii.

Familia va instiinta compania de servicii funerare in ce zi si la ce ora va avea loc slujba de inmormantare, pentru a fi prezenti acolo cu masina funerara si cu personalul necesar. De asemenea daca se se opteaza si pentru alte servicii funerare cum ar fi realizarea parastasului, realizarea de pachete, . acestea vor trebui specificate atunci cand se va discuta cu firma de servicii funerare.